Hoe zet je je huis goed op funda?

Wanneer je vandaag de dag je huis probeert te verkopen, heb je naast een goede vraagprijs ook een goede presentatie op funda nodig. Helaas ben je niet de enige, dus je moet het één en ander doen om zo goed mogelijk je huis te presenteren. Funda vindt dit ook fijn en beloont een ‘rijke’ presentatie met een hogere plaatsing.

Waar moet je zoal aan denken?
Het gaat vooral om aanvullende producten die bezoekers van funda een betere indruk van de woning geven. De belangrijkste voorbeelden zijn een video, een interactieve plattegrond en een 360-gradenfoto. Het inzetten van deze aanvullende producten kost ook geld, maar de prijs valt erg mee. Een makelaar kan deze producten voor je maken, maar als verkoper kun je het ook zelf doen. 

Maak een video
Video’s zijn vandaag de dag makkelijk te maken. Microsoft levert gratis de Movie Maker bij Windows en op een Mac kun je iMovie gebruiken. Tevens bestaan er diverse online tools waarmee je op basis van enkele foto’s een leuk filmpje kunt maken, zoals Animoto en Stupeflix.

Floorplanner
Met de software van Floorplanner kun je een interactieve plattegrond maken van je eigen woning. Het geeft de bezoeker inzicht in de beleving van de verschillende ruimtes van het bekeken huis.

Foto’s
Hoe meer foto’s, hoe beter. Wanneer je 7 foto’s plaats, sta je hoger dan de woningen waar slechts 6 foto’s bij geplaatst zijn. Dit geldt tot 10 foto’s, meer foto’s maakt niet uit voor je ranking. Advies is dus om altijd minimaal 10 foto’s te plaatsen bij een huis.

Brochure
Vaak wordt er door de makelaar ook nog een brochure toegevoegd. Enige jaren geleden was dit al voldoende om tussen de eerste vijftien resultaten van funda te verschijnen. En het was nog een gratis product ook! Helaas telt de brochure al een tijdje niet meer mee voor de ranking (alhoewel dit nieuws nog niet bij iedere makelaar bekend is).

Nieuwbouw
Als je via de makelaar een project op funda nieuwbouw plaatst, kun je hierbij ook gratis al je individuele woningen laten plaatsen. Deze woningen worden dan ook getoond tussen het reguliere aanbod op funda. Bovengenoemde regels omtrent ranking gelden dan ook.

Een gedachte over “Hoe zet je je huis goed op funda?

  1. Pingback: Maak je funda-aanmelding volledig en stijg tot grote hoogte! | Measure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *