Koopwoningen voor studenten

AM Noord-Holland ontwikkelt op twee locaties in Amsterdam koopwoningen welke geschikt zijn voor studenten. Het voormalig GAK-gebouw aan het Bos en Lommerplantsoen wordt (in samenwerking met woningcorporatie Stadgenoot) gerenoveerd en zal ruimte bieden aan 330 startersappartementen onder de naam De Studio. In het Amstelkwartier wordt Villa Mokum gerealiseerd: ruim 600 studio’s speciaal voor studenten.

Dat er behoefte bestaat aan woonruimte voor studenten in Amsterdam is bekend, maar hoeveel behoefte is er aan koopwoningen voor studenten in het nieuwbouwsegment en welke faciliteiten moeten er dan geboden worden? Om hier een antwoord op te krijgen is Measure in januari 2011 een campagne gestart. Via de website www.studentenwoningamsterdam.nl werden studenten en/of ouders uitgenodigd een enquête in te vullen omtrent locatievoorkeur, verhuistermijn en financieringsvorm. Het bezoek van de website werd online ingekocht, waarbij Facebook het best scorende medium was. Tevens hadden we het geluk dat tijdens de start van de campagne de Gemeente Amsterdam de wens uitsprak om leegstaande kantoorruimte te herontwikkelen tot woonruimte voor studenten. Precies hetgeen wij in De Studio hadden gepland.

In een periode van 4 maanden hebben ruim 1200 geïnteresseerden de enquête ingevuld via de website. Hieruit blijkt dat er nauwelijks voorkeur is voor één van beide geboden locaties. Opvallend was dat er relatief veel (deels) eigen vermogen willen inzetten bij de financiering van het appartement. Tevens blijkt een wasserette een graag geziene faciliteit binnen het pand. De herkomst van de geïnteresseerden was voornamelijk regio Amsterdam.

Inmiddels is de bouw van De Studio gestart en ook voor Villa Mokum zijn de contracten met aannemer en belegger gesloten. We zijn zeer tevreden over de optimalisaties die we op basis van de campagne hebben kunnen doorvoeren in de uitontwikkeling van beide plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *