Wat is het bereik binnen 30 minuten fietsen vanaf mijn nieuwe huis?

Dat de locatie van een nieuwbouwwoning belangrijk is voor de waarde is natuurlijk bekend. Maar wat is eigenlijk een goede locatie?

Uit onderzoek dat AM collega Rogier Gerritsen deed voor zijn Master City Developer-scriptie  blijkt dat met name reistijd een belangrijke factor is.

Om de reistijd beter inzichtelijk te maken voor potentiële kopers heeft AM een nieuwe locatiekaart ontwikkeld. De kaart toont interessante voorzieningen in de omgeving van het project. Daarnaast biedt deze kaart een handige tool om het bereik binnen een bepaalde tijd te tonen op de kaart.

Hierbij kan men verschillende vervoersmiddelen kiezen, de fiets, lopend, met de auto of het openbaar vervoeren behoren tot de mogelijkheden.

Het uitgelichte gebied dat het bereik aangeeft houdt rekening met de daadwerkelijk af te leggen afstand. Barrières, zoals water, spoorwegen en actuele verkeersdrukte worden in deze berekening meegenomen.

Kan ik lopend de kinderen naar school brengen? Als ik 20 minuten fiets, kan ik het centrum dan bereiken? En, ben ik binnen een half uur met de auto op mijn werk?

Allemaal vragen die op deze manier snel en eenvoudig beantwoord worden.

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Bekijk het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *